30 december 2019

Taalhuisje

Op basisschool De Bloemberg staat een hightech taalspeelhuis voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Stichting Child Tuition, de Radboud Universiteitgemeente Nijmegen, scholengemeenschap Conexus en KION zorgden gezamenlijk voor de totstandkoming van dit project.

Spelend Nederlands leren

Het taalspeelhuis van Noplica is erop gericht om kinderen van nieuwkomers en peuters met een taalachterstand Nederlands te leren. Dit gebeurt met behulp van muziek, handfietsjes en interactieve verhalen. Doordat kinderen tijdens het leren aan het bewegen en spelen zijn, leren ze de taal makkelijker.

Noplica-taalspeelhuizen

Het taalspeelhuis is ontwikkeld door Stichting Child Tuition met het doel om kinderen in India Engels te leren. Er staat al een prototype in Rotterdam waarin Nederlandse kinderen Engels kunnen leren. Zowel de school als de kinderen zijn positief over de Rotterdamse versie. De huizen in Rotterdam en Nijmegen worden gebruikt om meer onderzoek te doen naar de werking van deze digitale middelen. In de toekomst worden de taalspeelhuizen mogelijkerwijs meer ingezet in zowel Nederland als India.