18 december 2020

Beweegvloer voor Petrus Canisius

Het KION Kinderfonds heeft de aanvraag voor een beweegvloer van Springlab toegekend aan basisschool Petrus Canisius.

Een groot deel van de kinderen van deze basisschool woont in het centrum van Nijmegen. Hier zijn weinig uitdagende speelmogelijkheden. Petrus Canisius zet zich hierom in om beweging bij kinderen te stimuleren. De beweegvloer wordt in gebruik genomen door leerlingen in de onderbouw die nog geen gymlessen volgen.

Het KION Kinderfonds vindt het belangrijk om bij te kunnen dragen aan een gezondere levensstijl van kinderen. Wij zijn verheugd dat we door de toekenning van deze aanvraag hiermee weer een stap verder zijn.

KION heeft de beweegvloer van Springlab op diverse locaties ook in gebruik. De vloer is speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters in samenwerking met wetenschappers, pedagogisch experts en kinderen zelf. De beweegvloer combineert bewegen, spelen, ontdekken, sociale interactie en leren in een compleet nieuwe leerervaring voor jonge kinderen.