17 september 2021

Interactieve theatervoorstellingen in het Amalia Kinderziekenhuis

Gilat theater met interactieve voorstellingen voor kinderen

Gilat theater met interactieve voorstellingen voor kinderenHet JKF Kinderfonds financiert samen met KION Kinderfonds uit Nijmegen theatervoorstellingen voor kinderen die opgenomen zijn in het Amalia Kinderziekenhuis (RadboudUMC) in Nijmegen.

Tijdens de interactieve theatervoorstellingen worden de kinderen spelenderwijs uitgedaagd door de acteurs die daarvoor opgeleid zijn om mee te doen aan de voorstelling. Elke vorm van meespelen is laagdrempelig en kan op de eigen manier van het kind worden uitgevoerd ongeacht hun beperking. Zo zal het ene kind een heel klein aandeel hebben en zal het andere kind de hoofdrol opeisen. De kinderen die wel aanwezig zijn maar niet willen of kunnen meedoen zullen door kleine interacties met het publiek er toch bij betrokken blijven. Het even niet bezig zijn met ziek zijn geeft ontspanning. De ervaring leert inmiddels dat de kinderen soms letterlijke moe gestreden naar de voorstelling komen. Na de voorstelling gaan ze vaak weer bruisend en soms letterlijk huppelend weer terug naar hun afdeling.